احلامي هي اختياري

هو يتكلم عن جميع المواضيع وهو منتدى مصري


    حلويات الشيف حسن

    شاطر

    Admin
    Admin

    عدد المساهمات : 16
    تاريخ التسجيل : 21/11/2010
    العمر : 20

    حلويات الشيف حسن

    مُساهمة  Admin في الإثنين نوفمبر 22, 2010 12:45 pm

    حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بخطوه ******************
















    ]
    البسبوسه[/
    \ sunny طبعا دي طريقة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكله على قناة الاسره والطفل

    والمقادير للاسف بالجرام ومش عارفه هي كام بالكوب وطعمها زي بتاعة المحلات بالزبط

    900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز_450جم سكر+300جم ماء+125 جم شربات تقيل

    وقال اللي عايز يضيف سمنه يضيف انا اضفت طبعا لانها بتدي طعم تحففففه للبسبوسه اضفت للمقدار ده 4 م سمن بلدي

    نقلبهم كويس جدااااااا هتكون مرمله شويه مش سايله نفردهم في صينيه مدهونه زبده اوسمن وتخبز في فرن 160 لمدة نص

    ساعه

    الشربات(الشيره)

    كيلو سكر+كيلو ماء +فانيليا على النار واول ما يغلي نعصر نص ليمونه وبيكون خفيف شويه بين الميه والعسل

    نسقي البسبوسه ونلااااااااااااحظ الشربات سخن والبسبوسه كمان سخنه

    المقدار ده عمل لي الصينيتين اللي في الصوره يعني تقدروا تقسموا المقدار

    *********************************************


    حلويات المولد النبوي


    بعد غياب معلش أعذروني مشغولة في الشغل في البيت
    المهم اليوم شفت حلقة الشيف حسن و عمل مجموعة من حلويات المولد
    و بصراحة حسيت ان ممكن الناس تعملها في البيت انا عن نفسي لسا مجربتش بس ممكن انتوا تستفيدوا و تجربوا

    1- الملبن




    1/2 لتر ماء
    1/2 كيلو سكر
    150جم عسل جلوكوز
    75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
    ملعقة صغير ملح ليمون
    5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

    الطريقة

    نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
    لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
    المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
    و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب


    يا رب تكونوا فهمتوا مني





    ***********************************جلاتين ملون




      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء يناير 24, 2017 10:13 pm